Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás


Bölcsődénk a településen 2020. június 2. napján nyitotta meg kapuit a családok előtt. Az intézmény sajátossága, hogy az önkormányzati fenntartás alatt álló Földesi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központhoz integrálódva működik. Küldetésünk: A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként a családban nevelkedő 20 hetes korú 3 éves kor közötti kisgyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény.

A bölcsődei gondozás – nevelés célja a szeretetteljes, biztonságot nyújtó, érzelmekben gazdag közösségi élet megszervezése, ahol a szakszerű gondozás – nevelés családias, derűs, nyugodt légkörben zajlik, biztosítva a gyermek fejlődéséhez szükséges változatos feltételeket. A bölcsőde egészségügyi, egészségnevelési, nevelési, szociális és családsegítő funkciókat tölt be. Legfontosabb cél a gyermekek számára kialakítani azt a napirendet, amely a saját kisgyermeknevelő rendszerrel együtt biztonságot, nyugalmat ad. Ezen felül a szülő számára is jól követhető keretet biztosít a hatékony együttműködés kialakítására.

A kisgyermeknevelők feladata a gyermek elismerő, támogató ösztönzése, melynek eszköze egyrészt a nevelők saját személyisége, másrészt munkájuk mozgatórugója a szeretet és az empátia. Az életkornak megfelelő napi életritmus kialakítása az egészséges testi és szellemi fejlődés alapfeltétele, ezért a jól szervezett, folyamatos napirend központi kérdés. Célkitűzés még a minőségi szolgáltatásnyújtáson kívül az a törekvés, miszerint a bölcsődei egységünk illeszkedjen be a közösség életébe, töltse be funkcióját a családi élet támogatásával.

Bölcsődénk a településen az óvodával együtt használt közös épületegyüttesben a Rákóczi u. 11. szám alatt, a központban, mindenki számára könnyen megközelíthető helyen található. Bölcsődénk ténylegesen a földszinti helyiségeket foglalja el, a bejárathoz viszonyítva a jobb oldali szárnyban található. Babakocsival, kicsi gyermekkel könnyen megközelíthető.